Започна записването за планинското състезание по бягане „Трън Ултра Рън“

Представяме ви „Трън Ултра Рън“ 2022 – дебютното състезание по бягане в един от
най-живописните и чисти планински райони в България!

Състезанието ще се проведе на 29.05.2022 г. в сърцето на Краище – един от най-живописните и чисти райони в България. Арена на състезанието са четири малко познати български планини: Ездимирска, Парамунска, Любаш и Ерулска.
Старт/финалният пункт ще бъде в центъра на с. Велиново, община Трън.
Подобен род спортни прояви са изключително атрактивни и се радват на голяма посещаемост във времето, създават добри традиции и се развиват, осъвършенстват и печелят все по-голяма посещаемост с всяко свое издание – всяка следваща година. Планинското бягане е спорт за здраве, който не отстъпва по качества и трудност на нито една олимпийска дисциплина.
Дестинацията е екологично чист район с кристален въздух, намира се недалеч от столицата и предлага интересни места за настаняване и за посещения в предходния ден. Таксите за участие в събитието са минимални и имат за цел да покрият някои от направените за организацията му разходи.

Състезателите могат да избират от три изключително атрактивни трасета, които имат различна дължина и трудност. Късото трасе се нарича „Бягане до върха“ и е 13 км (денивелация +950 м). Средното по дължина трасе е „Четири върха Трейл“ и е 24 км (денивелация +1650 м). Най-голямо предизвикателство е трасето „Десет върха Ултра“ – дължина 54 км и денивелация +3400 м.

Източник: Трънско туристическо дружество

Терен

Перфектен микс от горски пътеки, каменисти отсечки, открити и много панорамни
участъци, стръмни изкачвания и спускания, полегати горски райони и диви долини. И
много върхове!

Какво още

На 28.05.2022 г., в деня преди състезанието, подготвяме разнообразна програма за всички състезатели и гости, както и за други посетители на района, така че програмата на събитието ще бъде двудневна.

Кои са организаторите?
Трънското туристическо дружество възникна през лятото на 2017 г. От група хора, завладени от магията на Трънския край. Обедини ни желанието да помогнем на туризма, а оттам и на цялостното развитие на общината. Към момента дружеството се състои от 60 членове и организира масови изкачвания на върхове с голяма посещаемост. Финансира се от членски внос и дарения.

“Занимаваме се със следните основни дейности:
● Почистване и маркиране на туристически пътеки;
● Организиране на изкачвания на планините на територията на община Трън за
любители от цяла България и чужбина.
● Популяризиране на туристически обекти, места за отдих и настаняване;
● Организиране на туристически и спортни прояви;
● Организиране на акции за почистване;
Още подробности за състезанието можете да намерите тук:
https://transkotd.org/tran-ultra-run/

„Трън Ултра Рън“ се провежда с подкрепата на община Трън.”

Контакти:
Трънско туристическо дружество
bg@transkotd.org
тел. 0897271557
www.transkotd.org

Leave a Reply