Поръчките на храна за вкъщи спестяват много време, в което можете да свършите нещо полезно, да изчистите или както мен – да напишете един-два абзаца. Нашият екип прибягва до това решение в крайно натоварени ситуации, и точно затова ще споделяме с вас опита, който трупаме с поръчките на храна.

От къде да започна…

Първото място, което реших да ви покажа се казва “ШиШи – Силната храна” – предлагат вкусен стрийтфууд с високо качество на продуктите, с възможност да се омажете да уши, тъй като бургерите им са АДСКИ сочни.

Поръчката направих през платформа, тъй като рядко се навивам да звъня по телефона на ресторанти, а и плащането с карта е приоритет за мен.
Разнообразният избор доведе до голямо чудене, но в крайна сметка с Деси се спряхме на класиката на уличната храна, а именно бургери и картофки.

Шиши - силната храна - бургери
Опаковка


Въпреки, че имаше много варианти, включващи Фоа Гра, бургери със слако от праскови, вегератиански и веган изпълнения, аз се насочих бързо към този с дърпано свинско, бекон и колсло, а Деси не изневери на чийзбургера, който винаги поръчва, без значение къде сме.
Нямаше как да минем и без порция пържени картофки, които се оказаха отличен избор, тъй като не са бланширани и са “объркани” с много ароматни подправки (не, нямат нужда от сос!)
Държа да спомена, че всичко беше опаковано в удобни за отваряне картонени кутии, за да не се разпаднат бургерите по време на транспорта.
Доставката бе много бърза (в рамките на 30 мин), а за нея заплатихме 2,90 лв.

Бургерите

Започвам с по-класическия избор, а именно ShiShi Cheeseburger! Бриош питка, говежди Блек Ангъс бургер, домашен кетчуп и медено-горчична майонеза, домашно мариновани червен лук и краставички, пресен домат са всичките съставки на това прелестно изкушение.

Шиши - силната храна - бургери
ShiShi Cheeseburger


Вкусът беше повече от страхотен като кюфтето бе сочно, сосовете вкусни, а зеленчуците добавят приятна свежест и завършват комбинацията по идеален начин.
Тук имаше и една забележка, която е към изпичането на кюфтето: Тъй като платформата за поръчка не дава възможност за избор се наложи в забележки да напиша, че искам да е Medium, но дойде по-скоро Medium-Rare, което не е болка за умиране, но Деси не бе особено доволна от това.
Също така е нужно да споделя (от нейно име), че бургерът бе малко по-солен, така че това е нещо, което да имате предвид … пригответе си повече вода или бира!
Цената е 13,90 лв. *към 18.01.2022г!

Хайлайтът на поръчката обаче бе моя избор – Бургер с дърпано свинско и бекон!
Това е една от любимите ми комбинации, тъй като овкусяването на месото става “много по-дълбоко” и вкусовете са по-интензивни… Е, поне по моя преценка!

Шиши - силната храна - бургери
Бургер с дърпано свинско и бекон


Бриош питка, масло, дърпано свинско месо, хрупкав бекон, ябълков барбекю сос, колсло, мариновано халапеньо.
Е, не мисля че има какво повече да се желае от съдържанието на един бургер. Тук искам специално да поздравя за разкошната питка, която бе мека и вкусна!
Силно впечатление ми направи не беконът, а колсло салатката, която балансира идеално вкусовете в бургера. Това е препоръчително, когато имате силно овкусено месо, особено пък с добавен бекон към него!
Точно както при чийз-а, така и тук сосът беше разкошен, леко сладникав с приятен пушен аромат, а маринованите люти чушки халапеньо добавят изненадващо добра и пикантна нотка в цялата тази комбинация!
Цената е 13,90 лв. *към 18.01.2022г!

Картофките са … УАУ

Пържени картофки с подправки

Няма да крия, когато поръчвам бургери винаги вземам и картофки, тъй като това показва дали ресторантът е претупал нещата или не. Ами, в този случай изпълнението бе безкомпромисно! Вкусни, добре осолени и НЕ БЛАНШИРАНИ пържени картофи с микс от подправки… Няма какво повече да се желае като допълнение към един сочен бургер!
Цената е 4,50 лв. *към 18.01.2022г!

Всяко нещо има край, само наденицата има два!

– Някои по-умен от мен!

Като заключение мога да кажа, че това е място, от което ще се поръчва отново – то се е видяло. Особено имайки предвид, че предлагат и дюнери, които по информация от приятел са като за три хранения, а вкусът е на топ ниво, та тази статия е силно вероятно да бъде допълнена след време 🙂
*Тази статия не е спонсорирана, нито обвързана със заплащане 🙂

Оценка за ShiShi Cheesburger – от Деси

При поръчка medium, кюфтето бе medium-rare, а бургерът бе малко по-солен. Въпреки това, всичко беше адски вкусно, свежо, а питката… РАЗКОШ!
4/5 точки!!!

Оценка за бургер с дърпано свинско и бекон – от Алекс

Цялта тази комбинация от съставки е перфектно балансирана, без вкусовете да се бият един-друг. Всичко е на мястото си! Сосът е божествен, свинското също! Колсло салатата бе много приятна изненада и нямам забележки!
5/5 точки!!!

Оценка за картофките

Следващата ни поръчка от там ще съдържа голяма порция картофки, със сигурност! Вкусът им е превъзходен, подправките ароматни, а количеството е повече от достатъчно за двама човека (голяма порция)
5/5 точки!!!

Leave a Reply